Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер

...
Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер
Коментари Харесай

Изписаха 2-годишното дете, което бе простреляно в главата във Враца

Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно пострадване в главата, превозено с хеликоптер от Враца. След месец лекуване в университетската болница " Пирогов " момченцето се прибира вкъщи. В края на месец април детето беше изведено от реанимация. 

Вечерта на 13 април хеликоптер транспортира по неотложност 2-годишно дете след огнестрелно пострадване в главата с въздушна пушка. В момента, в който положението му разреши, лекарите го оперираха по неотложност. Неврохирурзите извадиха проектила, минал през едната мозъчна полусфера на детето.

Това спомогна положението му да се стабилизира по-бързо. След интервенцията детето беше настанено за интензивно лекуване в детската реанимация на " Пирогов " в продължение на повече от две седмици.  

 Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО) България 2 мин. Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО)  Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай България 3 мин. Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай  Разследването за простреляното дете: Какви са версиите? Тази сутрин 3 мин. Разследването за простреляното дете: Какви са версиите?  За да спасят детето от Враца: Пилотите изхвърчали на десетата минута от Крумово Тази сутрин 2 мин. За да спасят детето от Враца: Пилотите изхвърчали на десетата минута от Крумово  Извадиха сачмата от мозъка на детето, простреляно във Враца България 2 мин. Извадиха сачмата от мозъка на детето, простреляно във Враца  „ Плачеше от виновност “: Психолози ще работят с детето, простреляло 2-годишното във Враца България 3 мин. „ Плачеше от виновност “: Психолози ще работят с детето, простреляло 2-годишното във Враца  Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО) България 2 мин. Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО)  Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай България 3 мин. Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай  Разследването за простреляното дете: Какви са версиите? Тази сутрин 3 мин. Разследването за простреляното дете: Какви са версиите?  За да спасят детето от Враца: Пилотите изхвърчали на десетата минута от Крумово Тази сутрин 2 мин. За да спасят детето от Враца: Пилотите изхвърчали на десетата минута от Крумово  Извадиха сачмата от мозъка на детето, простреляно във Враца България 2 мин. Извадиха сачмата от мозъка на детето, простреляно във Враца  „ Плачеше от виновност “: Психолози ще работят с детето, простреляло 2-годишното във Враца България 3 мин. „ Плачеше от виновност “: Психолози ще работят с детето, простреляло 2-годишното във Враца

Към момента положението на 2-годишното дете не изисква то да остане за лекуване в незабавната болница. От тук нататък му следва дейна рехабилитация, а лекарите са оптимисти, изясняват лекарите.

Снимка: Пирогов

Огнестрелното пострадване, поради което беше превозено детето, е извънредно тежко. Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, прецизират лекарите от " Пирогов ".

Тежкият случай стана на 13 април по време на игра в кв. „ Кулата “ във Враца. Първоначално родителите споделиха, че то е паднало от столче. При обзор в болничното заведение в града със скенер обаче се откри, че има сачма в главата.

По-късно стана ясно, че огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче, родственик на дребното дете.

Дядото на децата е извадил пушката си, с цел да стреля по свраки. Няколко пъти е зареждал и изпразвал оръжието. След като изпратил 11-годишното дете до магазина, с цел да купи сладолед, още веднъж заредил пушката и я оставил на масата. Така, когато то се прибрало, не знаело, че е заредена.

Слез злощастния изстрел неотложно е подаден сигнал на тел. 112 и потърпевшото дете е превозено във врачанската болница. Там медиците бързо откриват, че раната е несъвместима с живота му и желаят помощ от София.

Военен хеликоптер кацна в двора на МБАЛ „ Христо Ботев “, с цел да транспортира потърпевшото дете от Враца до София.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР